Nieuwsbrief 103: Stage

Op donderdag wanneer de 5e fase leerlingen op school komen staat er een lesuur Mijn leven op het programma. In deze lessen willen we onze leerlingen mede voorbereiden op de maatschappij. De volgende thema’s komen aan bod: rechten en plichten, solliciteren, geldzaken en administratie.

Bij het thema solliciteren is naast het zoeken van een baan ook belangrijk om jezelf te leren presenteren. De allereerste indruk is belangrijk.

Al enkele jaren doen we dit op een unieke en modernere wijze. Daarom gaan we dit laatste schooljaar aan de slag met maken van een WhatsApp video opname. Dit is een soort cv in de vorm van een korte videopresentatie van jezelf. Deze kan gebruikt worden bij een sollicitatie met de bedoeling om de werkgever enthousiast en nieuwsgierig te maken. De afgelopen periode hebben al heel wat leerlingen hier ervaring mee op gedaan. Ze vonden het spannend maar het viel achteraf toch ook wel mee. De komende periode zullen weer andere 5e fase leerlingen hiermee aan het werk gaan.ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016