Nieuwsbrief 108: Bovenbouw

Enige tijd geleden werd ik (Dhr de Kleijn) gebeld door een leerling die graag op school wilde vertellen hoe hij zich ontwikkeld had. Hij wilde zijn ervaring graag delen met al onze andere leerlingen.

Deze leerling was nu bezig met een MBO 4 opleiding! Hij omschreef zichzelf als een luie leerling die nergens zin in had. Alle verhalen over mogelijkheden en kansen op Met waren niet aan hem besteed. Pas na Met zijn zijn ogen open gegaan (gelukkig). Hij had daar spijt van. De overgang van Met naar een MBO-opleiding is hem zwaar gevallen. Het was een moeilijke tijd. Op een MBO opleiding kijkt men veel minder naar de leerling maar meer naar de resultaten. Als het niet gaat of je houdt je niet aan de afspraken/eisen van de school, val je af! Hij adviseerde onze leerlingen om de kansen die Met biedt met beide handen aan te pakken. Hier op school mag je nog eens falen, hier op school word je geholpen en krijg je nog een tweede kans. Met name de overgang naar het MBO is zwaar en hulp is dan erg welkom.

Zijn tip: Wil je graag doorleren maak dan gebruik van de (nieuwe) mogelijkheden om op Met je entree opleiding te volgen. Maar ook als je niet wil doorleren zijn er genoeg kansen die Met biedt. Gebruik die want met hulp is het makkelijker om je (toekomst) plekje te vinden.

Alle leerlingen waren geïnteresseerd! Nu alleen hopen dat hun ogen eerder open gaan en dat ze de kansen benutten!

Eric de Kleijn (teamleider bovenbouw)

 ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016