Nieuwsbrief 108: Stage

Wanneer een leerling MET verlaat en uitstroomt wordt deze leerling 2 jaar lang door school gevolgd. Dit heet nazorg. Naast het telefonisch contact dat wij met de leerlingen 2 keer per jaar hebben, wordt er ook een jaarlijkse terugkomavond georganiseerd.

Deze heeft plaatsgevonden op dinsdag 24 februari. Voor deze avond waren oud-leerlingen van MET uitgenodigd uit het schooljaar 2016-2017 en 2017-2018.

Het doel van deze avond is om met elkaar en de coach weer eens gezellig bij te kletsen. We willen graag weten hoe het met onze leerlingen gaat. We proberen antwoord te krijgen op vragen als: Hebben onze leerlingen nog werk?  Hoe gaat het op het vervolgonderwijs? Kunnen wij als school nog ergens mee helpen?

De opkomst was dit jaar wederom groots en dat zegt iets over de betrokkenheid van onze leerlingen, ook nadat ze de school hebben verlaten.  We zijn trots op deze groep jongeren. Van hen zijn de meesten aan het werk, volgen onderwijs of een leerwerktraject.  Voor een enkele leerling was wat extra aandacht op zijn plaats. Onze collega’s van Baanbrekers en MAKKER waren aanwezig voor dergelijke vragen.

Vanuit de keuken werden we voorzien van lekkere hapjes verzorgd door ouders van de ouderraad.
Het was een geslaagde en vooral een gezellige avond!ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016