Nieuwsbrief 110: Bovenbouw

De leerlingen fase 3 Horeca en voeding hebben een multicultureel buffet gemaakt

Tijdens periode 3 hebben de leerlingen 2 recepten moeten opzoeken. Een hoofdgerecht en nagerecht. De beide gerechten werden tijdens de lessen bereid en vervolgens door zowel klasgenoten als docenten beoordeeld. De 3 hoofd-en nagerechten welke de hoogste beoordeling kregen werden bereid voor het multicultureelbuffet.

Op dinsdag 26 maart vond het multicultureelbuffet plaats. De leerlingen begonnen om 12.35 met de bereiding van de gerechten. Oa. Egyptische pasta, Hollandse Mosselen, Japanse Sushi, Egyptische broodpudding en Turkse baklava werden gemaakt.

Rond 16.00 uur werd de aula omgebouwd tot een echt restaurant. Het bestek en servies werden gepoleerd en de tafels werden netjes gedekt. Vervolgens werd de groep verdeeld in een keuken- en serveergroep.

Henk-Jan, de gastheer van de avond ontving de gasten bij de deur en deze werden vervolgens netjes naar hun plaats begeleid. De groep gasten bestond uit ouders van de ouderrraad, MR, raad van toezicht en directie.

Rond 20.30 uur werd het buffet afgesloten met het voorstellen van de gehele lesgroep en deze kregen een welverdiend applaus.

Nadat de aula en keuken helemaal opgeruimd waren gingen de leerlingen rond 20.45 uur moe maar voldaan naar huis. De meest gehoorde opmerking van de leerlingen was dat, wanneer je in de horeca werkt, je wel erg lang moet werken en lang op de voeten moet blijven staan.

Wij zijn er erg trots op, dat deze dag en avond zo goed verlopen zijn en hopen dat deze leerzame ervaring kan bijdragen aan de keuze voor de passie van de leerlingen.

Juf Bevort
Meneer Fleuren
Docenten H&V

 

 ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016