Nieuwsbrief 114: Stage

Algemeen

Ook dit schooljaar mogen onze leerlingen van fase 3 weer gaan stage lopen, de bedoeling is dat al onze fase 3 leerlingen zo snel als mogelijk gaan stage lopen maar uiterlijk na de herfstvakantie starten met hun stage. De fase 3 leerlingen lopen één dag in de week – de woensdag – stage. In dit schooljaar is het de bedoeling dat je gaat zoeken naar één bedrijf of meerdere bedrijven waarvan jij denkt dat het een bedrijf is waar je graag zou willen gaan werken in de toekomst. Kortom je kunt dit jaar bij meerdere bedrijven stage lopen als je dat zou willen.

De stage voor fase 3 stopt op 24 juni 2020!!!

Om de leerlingen te helpen bij het vinden van een stage krijgen zij naast de hulp van de coach ook begeleiding en hulp van één van onze stage coaches. Deze gaat samen met de leerling op zoek naar het juiste stage adres. Mocht je nu al een adres hebben waar je graag naartoe zou willen gaan dan is dat natuurlijk helemaal mooi en kan de stage coach gericht dit bedrijf voor jouw gaan benaderen. Zodat je kunt gaan stage lopen bij een bedrijf wat je zelf hebt uitgekozen. Heb je nog niet zo’n bedrijf dan gaan we samen met je zoeken naar het juiste bij jouw passende bedrijf.

De Vossenberg

Bijzonder dit jaar is dat er een soort van groepsstage mogelijk is gemaakt bij De Vossenberg. Dit is een zorglocatie waar ouderen kunnen genieten van samenzijn een hapje en een drankje en activiteiten. En hierbij kunnen de fase 3 leerlingen gaan ondersteunen op verschillende manieren en bij verschillende activiteiten zoals hulp bij huishoudelijke taken, hulp bij verzorgen van eten en drinken, begeleiden van activiteiten en ondersteuning bij het onderhouden van de omgeving van de Vossenberg.Bijzondere stage

Dat mogen we wel zeggen van de stage die Luca van lavieren loopt bij Brownies en Downies in Tilburg. Een eetgelegenheid in Tilburg waar jongeren met een handicap worden begeleid tijdens hun werk bij Brownies en Downies.

Bijzonder en bijzonder mooi dat Luca deze stage loopt en deze kanjers mede begeleid tijdens hun werk. Succes Luca.

Voor al onze fase 3 leerlingen heel veel succes en plezier bij het vinden van het juiste stage bedrijf en bij het stage lopen.

Vriendelijke groetjes, het stage bureau.ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016