Nieuwsbrief 116: Stage

“Oh dat is niet zo moeilijk, ik heb vaak genoeg gesolliciteerd!” Dit is vaak een reactie die we krijgen, wanneer we het thema “Solliciteren” aankaarten. En inderdaad, veel leerlingen hebben al bij verschillende supermarkten, krantenwijken, Efteling of elders een sollicitatieformulier ingevuld en wellicht ook op gesprek geweest.

Nu werken wij de laatste jaren met een andere manier van solliciteren en wel met een Whats-app video. Een CV zoals vele ouders gewend zijn te schrijven, is voor onze leerlingen soms niet zo heel veel zeggend. Er staat nog niet veel in vermeld, waarschijnlijk is dit ook het eerste bijbaantje, dus werkervaring ontbreekt. Ook het opstellen van een cv is alles behalve makkelijk, maar onze leerlingen kunnen door de vele presentaties die ze hebben gedaan, zichzelf heel goed presenteren. Vertellen wie ze zijn, wat ze doen, wat ze kunnen en wat ze willen & dat met een enorme lach en vol passie. Een enorme kwaliteit! En die kwaliteit willen we benutten, door ze te leren solliciteren via een video.

Deze video wordt 1 op 1 gemaakt. De leerling verteld iets over zichzelf, wat hij/zij heeft gedaan op stage, wat ze graag zouden willen doen en hoe ze te bereiken zijn (telefoonnummer en/of mailadres). Natuurlijk oefenen we dit voorafgaand met de leerlingen. Super spannend om jezelf op video te zetten. Maar we willen ze de ervaring meegeven dat je ook op deze manier kunt solliciteren. Werkgevers staan open voor deze nieuwe vorm. We hebben leerlingen die zo aan een nieuwe baan zijn gekomen.

Dus kom maar op met die glimlach, met jouw sterke kanten, die blik als je over jouw fantastische stage verteld & de passie over wat je later wilt worden en wie je wilt zijn.ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016