Nieuwsbrief 118: Namens de directie

Afgelopen woensdag werd ik geattendeerd op een artikel in de Telegraaf: 

 

“Koning leert over praktijkonderwijs”. 

 

Voor de koning bleek het praktijkonderwijs totaal onbekend en zelfs scholen zouden onvoldoende op de hoogte zijn van het bestaan.  

 

Praktijkonderwijs: Scholen voor kinderen waar het vmbo (nog) iets te hoog gegrepen is, maar waar ze zich toch in de klas kunnen voorbereiden op een werkzaam leven. 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/295438244/koning-leert-over-praktijkonderwijs 

Voor ons veel herkenning in dit artikel. Voor het team en voor de ouders goed om te weten. Wat U in dit artikel niet leest, is dat het praktijkonderwijs ook kan verschillen per regio. Voor MET Praktijkonderwijs Waalwijk geldt dat er een Schakelroute en een Entreeroute bestaat om de kans op een vervolg in het middelbaar onderwijs te vergroten wanneer dit tot de mogelijkheden behoort van de leerlingen. Overigens, laten we de lat niet te hoog leggen! Niet voor elke leerling is het de verstandigste beslissing om nog door te leren. Direct aan de slag op de arbeidsmarkt na het praktijkonderwijs heeft voor een bepaalde groep leerlingen vooral voordelen. Deze lichten we op toekomstige ouderavonden of tijdens individuele coachgesprekken graag toe. U mag van ons verwachten dat wij een goed advies kunnen geven welke uitstroom het best passend is bij uw zoon of dochter. 

 

Ton Milatz ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016