Nieuwsbrief 118: Stage

Tijdens stage kom je erachter wat je leuk vindt, en goed kan, maar kom je er ook achter ook wat niet bij je past, daar leer je vaak net zoveel van!

De leerlingen van praktijkschool Met starten in fase 3 met één dag stage lopen. Wanneer de leerling in fase 4 zit gaat hij twee dagen stage lopen en in fase 5 zijn ze zelfs 3 dagen op stage aanwezig (Entree route) en 4 dagen wanneer ze de praktijkroute volgen. Stagelopen vult dus een steeds groter deel van de schoolse week. Belangrijk is dus dat we op stage aandacht besteden aan veel competenties. Competenties zijn kwaliteiten die je nodig hebt om goed te kunnen, blijven ,werken. 

We kunnen hierbij denken aan:

  • We kunnen je goed kunnen leren koken of lassen maar wanneer je steeds boos en agressief reageert wanneer iemand iets over je werk zegt  dan kan een baas je om die reden ontslaan.
  • Wanneer je heel goed met kinderen om kan gaan maar je zit tussendoor heel vaak op je telefoon kan je baas toch zeggen dat hij je niet ( langer) in dienst wil hebben.
  • Wanneer je goed bent in drankjes inschenken en eten serveren in een drukke lunchroom maar niet kan samenwerken met je collega's , of het tempo niet kan verhogen in de “lunchtijdspits”, heeft je baas liever een collega die dat wel kan en wil doen.

De komende weken laten we de leerlingen en de stagebedrijven onze stage Competentie-Checklist weer invullen en werken we samen met elkaar aan een ontwikkeling van de leerling op allerlei vlakken...ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016