Kosten

Voor de schoolboeken hoeft u niet te betalen. Ook vragen we geen borg voor de schoolboeken. Wel vragen we u ons te ondersteunen bij een aantal kosten die niet door het ministerie wordt  betaald. In oktober ontvangt u via SchoolExpert, namens MET, een rekening.  Om iedereen mee te laten doen vraagt de school de rekening tijdig te betalen. De school heeft de gedragscode ‘schoolkosten voortgezet onderwijs’ ondertekend.

1. Schoolactiviteiten voor leerlingen van de 1e tot en met de 4e fase
Wij vragen voor deze leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van Є 80,- die besteed wordt aan kosten voor vervoer van en naar projecten, excursies aan instellingen en bedrijven, diverse feesten, sportactiviteiten en culturele activiteiten.

2. Uitstapjes voor leerlingen van de 1e tot en met de 5e fase
We vragen voor alle leerlingen om een jaarlijkse bijdrage van € 50,- voor speciale uitstapjes in de introductieweek en de afsluitende activiteitenweek. Voor de 5e fase valt hier ook een afsluitende reis naar een door de leerlingen te kiezen locatie. In het verleden waren dat: Disneyland Parijs, activiteiten op de Biesbosch, Walibi Flevo, Warner Bros Keulen of een bezoek aan Amsterdam.

3. Kluisje huren verplicht
De huur van een kluisje is voor alle leerlingen verplicht. Voor de leerling is het een garantie dat kostbare spullen goed opgeborgen kunnen worden. Het jaarlijkse huurbedrag van Є 10,- staat op de boekenlijst vermeld. Het kluissleuteltje kost eenmalig een borg van Є 10,-. Dit bedrag wordt bij het verlaten van de school contant terugbetaald.

4. Verplichte kleding 
De school zorgt voor passende kleding in de werkruimten. Alleen de leerlingen die vanaf de 2e fase voor techniek kiezen, moeten zelf een overall (of goed aansluitende werkbroek met trui of vest) en veiligheidsschoenen aanschaffen. De overall en de veiligheidsschoenen kun je passen en kopen op school  zolang de voorraad strekt. De kosten zijn € 34,- voor de overall en € 29,- voor de veiligheidsschoenen. Zelf aanschaffen is vaak goedkoper zijn. Let goed op de kwaliteit.

Het T-shirt van de school voor de gymles kost € 7,50. Het T-shirt wordt éénmalig aan leerlingen van de 1e fase verstrekt. De kosten vindt u terug op de rekening van de school. Ter vervanging is het T-shirt te koop in de winkel van de school.

Oortjes voor de computer zijn voor persoonlijk gebruik. Schaf deze zelf aan of koop ze via de webwinkel van de school.

5.Verplichte digitale schoolpas
Om op school iets in de kantine te kopen heb je de digitale schoolpas nodig. Die wordt eenmalig verstrekt in de 1e fase en is in de schoolkosten inbegrepen. Bij verlies of diefstal kan een nieuwe worden gekocht voor  7,50. Zie ook verderop in de schoolgids.

6. Betaling
U ontvangt in oktober van onze boekenleverancier Schoolexpert een factuur waarmee u het totale bedrag kunt betalen. Er kan ook contant betaald worden bij de administratie van de school. Op de factuur is precies te zien welke activiteiten en diensten uw kind extra ontvangt tegen welke vergoeding.

7. Tegemoetkoming in de studiekosten
Uw gemeente kan aan ouders/verzorgers een bijdrage verlenen in de studie- en reiskosten. De tegemoetkoming van de ouders/verzorgers hangt af van het inkomen. Aanvraagformulieren zijn via de website van de gemeente verkrijgbaar. 

Een andere mogelijkheid om de kosten te betalen indien u daar niet of nauwelijks toe in staat bent is via stichting De Stohalm (gemeente Waalwijk) of de stichting Leergeld (alle andere gemeenten). Meer informatie vindt u op de website van de gemeente waar u woont. Eventueel helpen we u om het eerste contact te leggen.ESF
Europees Sociaal Fonds (ESF)
voor de toekomst van onze leerlingen

MET Praktijkonderwijs Waalwijk - Alle rechten voorbehouden © 2016